Objavljene privremene rang liste za dodelu stipendija

Objavljene privremene rang liste za dodelu stipendija

Na osnovu  člana 31. i 48. Odluke o finansijskoj podršci porodici, Komisija za dodelu stipendija opštine Knjaževac sačinila je predlog rang liste učenika i studenata za dodelu stipendija za školsku 2020/2021. godinu.

Komisija za sprovođenje konkursa objavila je rang liste koje se odnose na konkurs za dodelu stipendije izuzetno nadarenim  studentima i učenicima, konkurs za dodelu stipendije studentima iz materijalno ugroženih porodica, kao i stipendiranje  studenata i  učenika iz jednoroditeljskih porodica u školskoj 2019/2020. godini.  

Pored rang lista učenika i studenata koji su ispunili uslove za ostvarivanje prava na stipendiju, Komisija je objavila i liste učenika i studenata koji nisu ostvarili ova prava.

U skladu sa odredbama člana 31. i 48. Odluke, svaki učenik/student ima pravo prigovora na predlog rang liste u roku od 3 dana od dana objavljivanja rang liste na zvaničnoj internet stranici opštine Knjaževac. Prigovor se podnosi Opštinskom veću. Prigovor mora biti obrazložen, odnosno uz njega mora biti dostavljena odgovarajuća dokumentacija. Opštinsko veće razmotriće  prigovore, odlučiti o njima i utvrditi konačnu rang listu u roku od 15 dana od dana prijema prigovora.