Obaveštenje vlasnicima maloprodajnih objekata u kojima se obavljaju uslužne delatnosti

Obaveštenje vlasnicima maloprodajnih objekata u kojima se obavljaju uslužne delatnosti

U vezi sa odlukama Vlade RS, donetih na sednici od 21. marta 2020. godine,u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, Stručno operativni tim za preduzimanje preventivnih i operativnih mera za zaštitu od epidemije zaraznih bolesti, kao mere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije zarazne bolesti COVID-19, dana 21.03.2020. godine


OBAVEŠTAVA
Vlasnike maloprodajnih objekata i objekata u kojima se obavljaju uslužne delatnosti (ugostiteljski objekti, objekti u kojima se priređuju igre na sreću i ostale delatnosti) na teritoriji opštine Кnjaževac da se:

Ugostiteljima zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.
To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“, a ne može da kupljenu hranu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom ugostiteljskom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.
Ukoliko ugostitelj želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska  u sam ugostiteljski objekat. Pri tome radnici u ugostiteljkom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom  za sprečavanje širenja zarazne bolesti.
Suština Odluke je da se zabrani ulazak građana u ugostiteljske objekte i bašte ugostiteljskih objekata, a sve u cilju njihove zaštite od virusa COVID-19.
Stoga se ova odluka ne odnosi samo na restorane i kafiće, već i druge preduzetnike (kladionice, igraonice…) koji su omogućavali korisnicima svojih usluga da za stolom ili šankom konzumiraju hranu i piće koju bilo kupuju ili dobijaju besplatno.