O Zadruzi i prevozu

Zemljoradnička zadruga “Babin zub” u Kalni uskoro bi trebalo da bude vraćena u vlasništvo nekadašnjim zadrugarima, najavio je predsednik opštine Milan Đokić; obećao je i da će problemi u vezi besplatnog autobuskog prevoza na koje u poslednje vreme ukazuju meštani kalanskog kraja vrlo brzo biti rešeni.

 

 

“Predsednik Okružnog zadružnog saveza Nebojša Jovanović obavestio nas je 26. novembra da je urađena kompletna revizija za Zemljoradničku zadrugu Babin zub, da su poništeni svi prethodni ugovori, kao i da će biti procesuirana odgovorna lica. Ono što je najvažnije je da se Zadruga, na Izbornoj skupštini, koja bi uskoro trebalo da bude održana, vraća zadrugarima koji će moći da raspolažu svojom imovinom. Na taj način biće ispravljena jedna velika nepravda”, izjavio je Milan Đokić, predsednik opštine.

“Kada je u pitanju javni prevoz, imali smo primedbe meštana ovog kraja da je nedovoljan jedan mali autobus da zadovolji potrebe stanovnika Kalne i Budžaka. Zbog toga ćemo vrlo brzo, već u narednim danima, uvesti ili veliki autobus ili duplirati broj polazaka malim autobusima iz Kalne ka Knjaževcu, odnosno iz grada ka Kalni i okolnim selima”, dodao je Đokić.