O školama, javnoj rasveti i zimskom održavanju puteva

Danas je održana 7. sednica Opštinskog veća. Direktori osnovnih i srednjih škola predstavili su većnicima izveštaje o ostvarenim rezultatima rada u školskoj 2015/2016 godini i izveštaje o pripremljenosti za školsku 2016/2017. godinu.

 

 Usvojen je i zaključak kojim opština ulazi u program javno – privatnog partnerstva za projekat “Unapređenje i modernizacija javne rasvete u opštini Knjaževac”, kao i plan zimske službe održavanja puteva.

Danas su, po sedmi put u novom sazivu, zasedali članovi Opštinskog veća. Na početku sednice direktori knjaževačkih osnovnih i srednjih škola obrazlagali su izveštaje o radu u prethodnoj i izveštaje o pripremljenosti za novu školsku godinu.

Javna rasveta u opštini Knjaževac bi u narednom periodu trebalo da bude bazirana na LED tehnologiji što će značajno smanjiti troškove lokalne samouprave. Takođe na sednici veća se čulo da sneg ove zime neće iznenaditi putare u Knjaževcu.

Na sednici su, između ostalog, razmatrani i predlozi rešenja o obrazovanju Lokalnog saveta za zapošljavanje, Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima u opštini Knjaževac, kao i Radne grupe za izradu programa za zaštitu životne sredine za period 2016 – 2020.