O problemima i budućnosti minićevskog kraja

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić sastao se danas u Minićevu sa predsednicima 12 mesnih zajednica minićevskog kraja. Sastanom su dominirale teme vezane za ekonomski razvoj ovog dela opštine, a razgovaralo se i o svakodnevnim problemima stanovništva.

 

Lokalni ekonomski razvoj, komasacija, navodnjavanje doline Timoka, razvoj poljoprivrede, bile su neke od tema o kojima je sa 12 predsednika mesnih zajednica minićevskog kraja razgovarao predsednik opštine Milan Đokić.

''Ovo je kraj koji ima razvojnu perspektivu i želeli smo da danas predočimo  naše ideje za dalji razvoj minićevskog kraja i da od predsednika mesnih zajednica čujemo šta su to problemi. Naredni sastanci će biti usmereni ka kreiranju budžeta, dogovaranju prioriteta.''

Ovakvi skupovi su obostrano korisni i za nas i za lokalnu samoupravu, smatra predsednik mesne zajednice Minićevo Slavoljub Milanović. On ističe da je za bržu i lakšu komunikaciju neophodna i bolja informisanost.

''Smartram da je sastanak bio korektan i nadam se da će planovi koje je izneo predsednik da se ostvare. U Minićevo i okolinu bi trebalo više da se ulaže. Tačno je da nismo informisani i na današnjem sastanku smo to pitanje postavili i nadam se da će koordinacija da se uspostavi i da ćemo biti bolje informisani o svemu.''

Praksu susreta sa ljudima u selima predsednik opštine sa svojim saradnicima nastaviće i u drugim delovima knjaževačke opštine.