Novogodišnji koktel Skupštine opštine

Po završetku jučerašnje sednice Skupštine opštine Knjaževac, održan je tradicionalni Novogodišnji koktel. Čestitke građanima Knjaževca povodom predstojećih praznika uputili su čelni ljudi lokalne samouprave, Milan Đokić i Dragan Mančić.

 

 Ova godina jeste bila uspešna, ali to ne treba da nas zadovoljava, već da nas obaveže da u narednom periodu radimo još više u korist naše zajednice, istakao je Dragan Mančić, predsednik Skupštine opštine, pozdravljajući prisutne na Novogodišnjem koktelu.

“Knjaževac na kraju 2015. godine je svakako varoš koja ima više kilometara asfaltiranih ulica, grad koji ima više uređenih zelenih površina, Knjaževčani su danas sve ozbiljniji poljoprivredni proizvođači. Knjaževac danas na više od 80% teritorije opštine komunikaciju na relaciji selo - grad ostvaruje kroz besplatni javni prevoz. Ono što nas svakako ne raduje jeste činjenica da značajan broj Knjaževčana žive u teškoj materijalnoj situaciji i obaveza svih nas je da pokažemo što veću solidranost sa tim ljudima”, rekao je Dragan Mančić.

Svaka Nova godina mora da bude bolja od prethodne i jedino je to princip koji može da nas vodi da kao grad dođemo na nivo gde smo nekada bili i gde želimo ponovo da budemo, poručio je Milan Đokić, predsednik opštine.

“U prethodnih nekoliko godina iz opštinskog budžeta uloženo je preko 700 miliona dinara u infrastrukturu i to se vidi - mi nemamo neasfaltiranih ulica u gradu, putevi ka našim selima su daleko bolji, mnogo objekata je renovirano, sređeno i rekonstruisano. Više od 100 miliona dinara je u prethodne tri godine uloženo kao pomoć knjaževačkim poljoprivrednicima. Rezultat toga su stotine hektara novih zasada pod voćem, mnogo novih grla ovaca i junica, mnogo novih poljoprivrednih mašina, mnoštvo novih košnica. Sve će to sutra biti izvor prihoda za mnoge Knjaževčane. 

Knjaževac je poznat i po svojim kulturnim sadržajima. U celoj Srbiji, kada se uzmu u obzir normativi, mi smo opština koja najbolje prati i finansira svoje osnovne i srednje škole”, dodao je Milan Đokić.

Iako su teška vremena u kojima živimo, svi oni resursi kojima Knjaževac raspolaže daju nam za pravo da budemo optimisti i verujemo da za naš grad dolaze neka bolja vremena, zaključio je predsednik opštine.