Novi vodovod: Generacijski najvažniji posao u Knjaževcu

Predsednik Opštine Milan Đokić i direktor JKP ''Standard'' Omil Ranđelović simbolično su danas u Podvisu označili kraj druge faze rekonstrukcije sistema za vodosnabdevanje. Posao, vredan nešto preko milion evra, završen je šest meseci pre roka.

Šest meseci pre roka završeni su građevinski radovi druge faze rekonstrukcije sistema za vodosnabdevanje. Projekat, koji predsednik knjaževačke opštine zove ''generacijskim'', a koji je obuhvatio zamenu beton – azbestnih cevi, novim duktilnim, u dužini od preko četiri kilometra, obezbediće zdravu pijaću vodu za budućnost Knjaževca.

''Jako je važno da građani znaju da ćemoi rekonstrukcijom sistema za vodosnabdevanje, poslom koji se ne vidi u gradu, uraditi generacijski najvažniji posao, koji će obezbediti kvalitetno, uredno i zdravo vodosnabdevanje za generacije i generacije Knjaževčana koji dolaze. Za našu decu će ovaj posao biti itetako značajan'', rekao je Milan Đokić.

Gubici vode svedeni su na minimm i u narednih pola veka, Knjaževac neće brinuti o sigurnosti vodosnabdevanja, kažu u Javnom komunalnom preduzeću ''Standarad''.

''Na ovaj način, mi ćemo svu vodu sa izvorišta dovesti do Knjaževca bez gubitaka. Imali smo ranije značajne gubitke – od 30 do 40 procenata samo na ovom cevovodu. Izgradnjom i puštanjem ovog cevovoda, svu vodu sa Sinjeg vira dopremićemo do Knjaževca'', kazao je Bratislav Milijić, tehnički rukovodilac JKP ''Standard''.

Druga faza rekonstrukstrukcije vodovoda koštala je 1.226.000 evra, a celokupan projekat, koji ''Standard'' realizuje sa nemačkom KFW bankom i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije, vredan je blizu tri i po miliona evra.