Novi budžet podrška razvoju, javna rasprava večeras

Na danas održanoj sednici, Opštinsko veće bavilo se budžetom opštine Knjaževac za 2020. godinu. Budžet je planiran na 1.139.850.000 dinara. Priliku da se izjasne o najvažnijem dokumentu lokalne samouprave, da upute svoje predloge i sugestije, ali i da čuju kako je novac trošen u 2019. godini, građani i građanke Knjaževca imaće večeras tokom javne rasprave, koja u Domu kulture počinje u 20:00 časova.

 

Glavna tema 129. sednice Opštinskog veća bila je nacrt budžeta opštine za 2020. godinu, koji će, kako je rekao predsednik Opštine Milan Đokić, biti podrška razvoju i boljem životu Knjaževčana.

''Budžet će biti 1.139.850.000 dinara. Biće to budžet koji treba da pokrije sve ono što su osnovne potrebe opštine Knjaževac. Trudili smo se da opredelimo dovoljno sredstava za infrastrukturu, a na prvom mesto i u ovom budžetu su deca i mladi. Povećali smo pozicije za stipendije, za materijalnu podršku porodicama sa više dece. Dovoljno para opredeljeno je za sport. Podršku će imati svi oni koji žele da se bave poljoprivredom. Opredeljujemo sredstva za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju radnika sa evidencije NSZ. Budžet će biti podrška daljem razvoju i boljem životu Knjaževčana. Večaras je javna rasprava o budžetu i ja pozivam građane da čestvuju u javnoj raspravi i svojim predlozima, primedbama i kritikama, budžet učine još boljim.''

Radna verzija budžeta nalazi se na zvaničnom sajtu opštine, a nakon javne rasprave i usvajanja na veću, najvažniji dokument lokalne samouprave naći će se pred odbornicima Skupštine opštine 20. decembra.