Novi asfalt u devet sela

U opštini Knjaževac počelo je asfaltiranje ulica u selima. Radiće se u devet sela, a ukupna vrednost posla, koji je poveren Preduzeću za puteve iz Zaječara, je oko 33 miliona dinara. Putare, koji su danas radili u Štipini, obišli su predsednik opštine Milan Đokić i Direktor direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju Mladen Radosavljević.

Stanovnici Štipine obradovali su se radnicima Preduzeća za puteve iz Zaječara. Kako i ne bi, kad su mnogi od njih na astalt do svojih kuća čekali više od četiri decenije.

''Presrećni smo zbog ovoga, mi 40 godina čekamo asfalt. Hvala svima koji su obezbedili sredstva, ovo nam je veoma važno'', kaže Milivoje Savić.

''U ovom selu ima kuća, meštana, koji godinama unazad nisu imali dobar prilaz do svojih kuća, gazili su blato. Napokon su obezbeđena sredstva u lokalnoj samoupravi i nakon završetka ovog posla, Štipina će biti pokrivena asfaltim putevima u svim delovima sela,'' rekao je predsednik MZ Štipina Dejan Tomić.

Novi asfalt dobiće devet sela knjaževačke opštine, kaže direktor Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju Mladen Radosavljević.

''Vrednost ugovora za asfaltiranje ulica u selima je oko 33 miliona dinara. Nadam se da će nas poslužiti vreme da do kraja građevinske sezone završimo sve što je planirano programom Direkcije''.

Predsednik knjaževačke opštine Milan Đokić zadovoljan je onim što je u ovoj godini urađeno na planu infrastrukturnog uređenja.

''Meni je zadovoljstvo da potvrdim da smo ove godine, kada je u pitanju infrastruktura, izdvojili veću cifru nego mnogo veći gradovi, sa mnogo većim budžetima. Oko 150 miliona dinara opredelili smo iz budžeta za popravku određenih deonica ka selima i asfaltiranje ulica u selima. Sada radimo u devet sela. Rekonstruisali smo 16 kilometara puteva. Na teritoriji grada nemamo neasfaltiranu ulicu. Sve to govori da smo ove godine uradili dobar posao kada su knjaževačke saobraćajnice u pitanju.''

Posao je završen u Jakovcu, Drenovcu i Crnom Vrhu, a osim Štipine, predstoje radovi i u oba Zuniča, Vini,  Kaličini i Trgovištu.