Nova gradilišta: U teškim uslovima nešto korisno za grad i selo

Predsednik Opštine Milan Đokić obišao je danas sa saradnicima delove knjaževačke opštine u kojima su završeni, u toku, ili se planiraju infrastrukturni projekti. Kako je kazao, iako su u vanrednom stanju uslovi za rad teški, lokalna samouprava nastoji da održi investicionu aktivnost.

Regulacija Živulićanskog potoka u Štrpcu jedan je od velikih projekata, koji je realizovan tokom 2019. godine u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije. Posao, u koji je uloženo oko 16 miliona dinara, potpuno je promenio izgled jednog dela sela, koje se nalazi na putu ka Staroj planini, kaže predsednik Opštine Milan Đokić.

''Ovo je projekat koji smo uradili nakon bujica koje su napravile mnogo štete žiteljima ovog dela sela. Uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja, koja je izdvojila 16 miliona dinara, urađena je kompletna regulacija, a asfaltiraćemo i ulicu pored, te će ovaj deo Štrpca izgledati potpuno drugačije. Najvažnije je da su žitelji ovog dela sela potpunp zaštićeni od bujica koje su znale da im s proleća i jeseni naprave veliku štetu'', rekao je Đokić.

Đokić je, sa saradnicima, obišao delove grada u kojima su u toku, ili će uskoro početi realizacija još nekoliko infrastrukturnih projekata.

''Obišli smo neke ulice u Trgovištu koje planiramo da asfaltiramo do kraja aprila. Radi se i u nekim gradskim ulicama. Pokušavamo da uredimo male delove grada, gde su izgrađene kuće, kako bi svi žitelji Knjaževca imali asfalt do svojih kuća. Kompletno uređenje atarskih puteva kreće od ponedeljka i trudićemo se da taj posao završimo do početka kampanje branja višanja. Trudimo se da, iako su uslovi za rad veoma teški, održimo investicionu aktivnost i da uradimo nešto korisno za stanovnike, kako grada, tako i sela,'' dodao je predsednik knjaževačke opštine.

Radovi na asfaltiranju ulice Stevana Lazarevića, koji su povereni ''Štrabagu'' trajeće do 23. aprila, te Preduzeće za razavoj, urbanizam i izgradnju moli, kako vozače, tako i pešake, koji se kreću ovom ulicom da vode računa o bezbednosti.