Nastavlja se podrška poljoprivredi

U proteklih nekoliko godina opština Knjaževac je u razvoj poljoprivredne proizvodnje ''ubrizgala'' 120 miliona dinara, a program podrške agraru nastaviće se i u 2016. godini, kaže za Knjaževacinfo pomoćnik predsednika opštine Saša Petrović.

Petrović ističe da će u narednoj godini fokus biti na pomoći u plasmanu poljoprivrednih proizvoda i investicijama koje će omogućiti preradu proizvoda.

''Nastavićemo sa aktivnostima koje su i do sada davale rezultete. Probaćemo da pomognemo i olakšamo plasman proizvoda, a jedan od načina jeste udruživanje i svaki oblik zadrugarstva. U narednoj godini podržaćemo i svaku investiciju koja će omogućiti preradu proizvoda, otvaranje mini sušara, hladnjača, sirara – svega što može da poveća vrednost osnovnog proizvoda. To nam je plan za sledeću i više narednih godina.''

O tome kako se u razvoj poljoprivrede ulagalo u proteklih nekoliko godina, kako se kontroliše trošenje para, te kakvi nas projekti podrške agraru očekuju u 2016. godini, Saša Petrović govoriće u emisiji ''Intervju'', koja je na programu TV Knjaževacinfo u četvrtak, 10. decembra u 20:30 časova.