Nacrt budžeta pred većnicima, usvajanje do kraja sledeće nedelje

Članovi Opštinskog veća, na svojoj devetoj sednici, upoznali su se sa Nacrtom odluke o budžetu opštine Knjaževac za 2021. godinu. Većnici će se o ovom dokumentu izjasniti u ponedeljak, 14. decembra, a odbornici Skupštine opštine u petak, 18. decembra. Nacrt budžeta građani mogu da pogledaju na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac (www.knjazevac.rs), a svoje sugestije mogu da pošalju elektronskom poštom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kreirajući najvažniji dokument lokalne samouprave, trudili smo se da nastavimo dinamiku razvoja, započetu pre nekoliko godina, kazao je predsednik Opštine Milan Đokić.

''Sklopili smo sve ono što su bile želje, primedbe i sugestije građana u ovoj godini. Potrudili smo se da, u skladu sa našim finansijskim sredstvima, sve projekte bilansiramo kroz budžet za 2021. godinu. I ovim budžetom trudićemo se da sagledamo potrebe stanovnika u gradu i na selu, da sagledamo ono što su razvojne projekcije kroz poljoprivredu, lokalnu ekonomiju, turizam, da nastavimo infastrukturno opremanje sela i grada, da nastavimo sa uređenjem opštine...''

U naredne dve godine država će u Knjaževcu finansirati projekte čija vrednost je jednaka vrednosti celokupnog opštinskog budžeta, najavio je Đokić.

''Ono što nas raduje su informacije o velikim investicijama koje će sa republičkog nivoa vlasti biti finansirane u opštini Knjaževac u 2021. i 2022. godini. To su prostorojenje za prečišćavanje otpadnih voda i transfer stranica, nakon čijeg formiranja ćemo zatvoriti gradsku deponiju. Vrednost tih investicija će biti skoro pa jednaka vrednosti celokupnog opštinskog budžeta.''

Većnici će svoj sud o budžetu dati na sednici koja je zakazana za ponedeljak, 14. decembar, a ovaj akt pred odbonicima Skupštine opštine naći će se krajem naredne nedelje. Nacrt budžeta građani mogu da pogledaju na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac, a svoje predloge i ideje mogu da pošalju mejlom na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.