Na zdravlje, na spasenje, na život večni!

Večernjom službom u Crkvi Svetog Đorđa i paljenjem badnjaka na gradskom trgu, Knjaževčani su obeležili Badnje veče i počeli proslavu najvećeg hrišćanskog praznika Božića.

Okupljeni oko badnjaka, simbola ljubavi i svetlosti, zajedništva i porodičnog života, Knjaževčani nisu ni ove godine izneverili tradiciju i običaje, nasleđene od davnih vremena. 


Božićnu čestitku uputio je predsednik opštine Milan Đokić.
''Kao što se na velike praznike okupljamo oko trpeze, oko česnice, oko krsta, tako je dobro da se svi zajedno okupimo oko našeg grada. Kao što je Hristova vera kroz vekove prolazila kroz razna postradanja, ali je uvek opstajala, tako je i Knjaževac prolazio kroz razne tegobe, muke i iskušenja, ali je uvek opstajao Opstajao je zato što su Knjaževčani imali snage i bili složni. Neka nas sutrašnji Božić i svi budući okupe oko ovoga grada, jer drugi nemamo. Neka je sutrašnji Božić na zdravljem na spasenje, na život večni !''

U svojoj božićnoj poruci protojerej Siniša Đorđević, pozvao je Knjaževčane da se približe crkvi i Bogu.
''Da se Hristos nije rodio, ne bismo se ni mi rodili, a nebismo ni vaskrsli. U Knjaževcu na najsvečaniji način proslavljamo božićne, uskršnje praznike, Đurđevdan. Duh nam je u velikom usponu. Neka se krsti sve što nije kršteno, neka se pričeste svi koji se nisu pričestili !''

Najmlađi su lomili česnicu i dobili poklone, a stariji su mogli da se okrepe grejanom rakijom i provesele uz zvuke truba ''Timočkih veseljaka''.