Na Veću (i u Beogradu) o intenzivnijim investicijama

Uređenje građevinskog zemljišta i izmene i dopune budžeta za 2017. godinu bile su neke od tačaka danas održane 22. sednice Opštinskog veća. Intenzivnije investicije u saobraćajnice i razvoj turizma bile su teme razgovora koje je predsednik opštine Milan Đokić vodio u Javnom preduzeću Putevi Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

''Gospodn Aca Tričković, koji je regionalno zadužen za rad Puteva Srbije, gospodin Vladan Jeremić, direktor RARIS-a i ja pre nekoliko dana imali smo sastanak sa Zoranom Drobnjakom, direktorom JP Putevi Srbije. Pričali smo o mogućnostima intenzivnijeg investiranja u neke deonice regionalne putne  mreže Timočke krajine. Mi smo se fokusirali na saobraćajnice od Knjaževca ka Kalni i od Knjaževca ka Sokobanji. Nadam se da smo argumentima uspeli da ubedimo rukovodstvo Puteva Srbije da su investicije u ove deonice nešto što može da doprinese poboljšanju turističke ponude i razvoju turizma. Prekjuče sam imao sastanak sa ministrom Rasimom Ljajićem. Razgovarali smo o nastavku investicija na Staroj planini. Vrlo konkretno smo razgovarali o daljim ulaganjima u infrastrukturno opremanje Jabučkog ravništa, ali i o drugim turističkim potencijalima knjaževačke opštine,'' rekao je predsednik opštine Milan Đokić.

Pred većnicima su bile i izemene i dopune odluke o budžetu za 2017. godinu, koje su rezultat suficita, ostvarenog u 2016. 

''Određena sredstva suficita iz 2016. godine bilo je neophodno rasporediti korisnicima. Uvećali smo pozicije kod održavanja zelenih površina, održavanja čistoće u gradu i seoskim MZ. Ukupna sredstva u agrarnom budžetu od planiranih 20, povećana su na 24 miliona dinara,'' kazao je Đokić.

Na sednici je usvojen izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2016. godinu. Usvojena je i odluka o određivanju novčne kazne za prekršaje. Razmatranje odluke o osnivanju Stambene agencije odloženo je za narednu sednicu.