Na sajtu opštine Knjaževac: Anketa o prioritetima za finansiranje iz budžeta

Na sajtu opštine Knjaževac:  Anketa o prioritetima za finansiranje iz budžeta

Na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac (www.knjazevac.rs) dostupna je anketa o prioritetnim oblastima za finansiranje iz budžeta u 2021. godini. Učestvujući u anketi, građani imaju mogućnost da odaberu oblasti za koje smatraju da su posebno važne za bolji život u knjaževačkoj opštini.

''Opština Кnjaževac priprema Odluku o budžetu za 2021. godinu. Namera nam je da zajedno sa Vama, građanima naše opštine zajedno odredimo oblasti koje su po vašem mišljenju od posebne važnosti za finansiranje iz budžetskih sredstava opštine.  Želimo da usaglasimo potrebe i interese građana sa mogućnostima i sredstvima raspoloživim u budžetu opštine Кnjaževac te vas molimo da popunite ovu kratku anketu'', navodi se na sajtu.

U anketi je spisak programskih oblasti koje su u nadležnosti lokalne samouprave i finansiraju se iz budžetskih sredstava. Takođe, obrazložene su namene korišćenja sredstava u okviru svake pojedinačne oblasti, poput urbanizma i prostornog planiranja, komunalne delatnosti, lokalnog ekonomskog razvoja, turizma, poljoprivrede, zaštite životne sredine, saobraćajne infrastrukture, obrazovanja, sodijalne i zdravstvene zaštite, kulture i informisanja, sporta, energetske efikasnosti, političkog sistema.

Građani koji popunjavaju anketu, treba da odaberu oblasti za koje smatraju da su od posebne važnosti za bolji život u Knjaževcu.

Anketa je dostupna na linku: http://www.knjazevac.rs/index.php/anketa-o-prioritetima-budzeta-2021