Mladi se pitaju

U Regionalnom centru za stručno usavršavanje sinoć je održana prva sednica radne grupe povodom izrade novog akcionog plana za mlade.

 

Pored članova radne grupe, sednici je prisustvovao veliki broj knjaževačkih srednjoškolaca čiji je glas neophodan prilikom izrade ovog dokumenta jer, po rečima predstavnika lokalne samouprave, u Knjaževcu se mladi pitaju. Na početku sastanka predsednik opštine Milan Đokić poručio je mladima da oni sami moraju da odluče šta žele da rade u narednom periodu. 

“Vi treba da se dogovorite šta je to što hoćete da radite u narednom periodu. Kako vidite grad u kome ste rođeni, u kome ste se školovali i u kome ćete se vratiti da živite. Da napravimo grad po vašoj meri”, rekao je Đokić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova, predstavnici omladinskih organizacija i veliki broj srednjoškolaca.

“Sednica nije bila klasična, već masovna tribina. To radimo jer želimo da mladi budu prioritet i da se glas mladih čuje. Želimo da prilagodimo mere iz Nacionalnog plana na lokalni nivo”, dodaje Branislav Josifović iz kabineta predsednika opštine.

Akcioni plan za mlade mora da utvrdi osnovne principe i pravce delovanja, kao i očekivane rezultate delovanja svih subjekata omladinske politike ka unapređenju društvenog položaja mladih i stvaranju uslova za ostvarivanje prava i interesa mladih u svim oblastima.