Milan Đokić: Uskoro kraj problemima sa vodom

Zbog nepovoljne hidrološke situacije danima pojedini delovi grada imaju slabiji pritisak, ili ostaju bez vode. Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, najavljuje kraj problemima u narednih nekoliko dana puštanjem u rad novog sistema za vodosnabdevanje.

Veliki broj domaćinstava u Knjaževcu, zbog nepovoljne hidrološke situacije, ima probleme sa urednim vodosnabdevanjem. Predsednik Opštine Milan Đokić, u izjavi za Knjaževacinfo, izrazio je uverenje da će sa puštanjem u rad novog cevovoda takvi problemi biti prošlost.

''Problemi su nastali zbog toga što nema dovoljno vode na izvorištu Sinji vir. Od kada je sistem za vodosnabdevanje napravljen, nije zabeležen ovako nizak nivo vode. Obilnijih padavina nije bilo mesecima. Ali, dobra je vest da će magistralni cevovod, kojim voda dolazi do grada beton – azbestnim cevima koji je beležio ogromne gubitke, u narednih nekoliko dana biti zamenjen novim cevovodom koji smo napravili u saradnji sa Ministarstvom infrastrukture i nemačkom KFW bankom. Gubici će biti svedeni na nulu, ili značajno smanjeni, a i sa malom izdašnošću izvorišta građani će imati daleko bolje vodosnabdevanje. Fizički deo posla oko novog cevovoda je završen. U toku su testiranja, ali se i ona teško obavljaju, jer nema dovoljno vode za ispiranje novih cevi. Svakako ćemo u narednih nekoliko dana uspeti da završimo i taj deo posla i novi sistem za vodosnabdevanje pustiti u probni rad'', kazao je Đokić.