Milan Đokić u Tehničkoj školi: Imamo sjajne uslove za mlade sportiste

Radovi na dogradnji sportske sale u Tehničkoj školi su zavšeni. Preostalo je opremanje, ali je već sada jasno da su i ova obrazovna ustanova i grad dobili još jedan reprezentativni prostor, kako za đake, tako i za sportske klubove i razvoj sportskog turizma.

Dogradnjom školske sale, Tehnička škola dobila je reprezentativan prostor za nastavu fizičke kulture, ali i za treninge i utakmice knjaževačkih sportskih klubova. Izgrađena je i multifunkcionalna učionica za brojne vannastavne aktivnosti. Sve to našoj školi nedostaje i duže od 15 godina, kaže direktorka Ljiljana Žikić.

''Fiskulturna sala i do sada je bila reprezentativni objekat i za naše učenike i za brojne knjaževačke klubove. Ono što do sada nismo imali su svlačionice, tuš kabine, toaleti i sve to omogućuje da deca pre i posle treninga imaju idealne uslove da se bave sportom“, ističe Ljiljana Žikić

Stroge procedure Evropske investicione banke usporile su realizaciju ovog projekta, kazao je obilazeći Tehničku školu, predsednik Opštine Milan Đokić.  Ali, ono što se započne, to se i završi, dodao je, apostrofirajući veliku pomoć Ministarstva omladine i sporta.

''Tehnička škola dobila je dve svlačionice, par kancelarija, jedan multifunkcionalni prostor koji će biti od koristi ne samo učenicima ove škole, već generalno i ostalim stanovnicima naše opštine. Opremićemo ga najsavremenijim učilima i na taj način upotpunićemo čitav projekat. Sve što je izgrađeno ovde koristiće knjaževačkim sportistima, ali i onima koji će u naš grad dolaziti na pripreme. Kao što znate, u Tehničkoj školi uradili smo i podove i rasvetu i krov, a isti je slučaj i u „Kaplaru“, tako da sada na par stotina metara imamo dva izvanredna sportska objekta'', rekao je Milan Đokić.

Đokić je iskoristio ovu priliku da izrazi veliku zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta, posebno državnom sekretaru Predragu Peruničiću, bez čijeg ličnog angažovanja Knjaževac ne bi ušao na listu za realizaciju ovog projekta

Projekat dogradnje sportske sale u Tehničkoj školi, vredan blizu 130.000 evra, finansirala je Delegacija Evropske unije u Srbiji preko Evropske investicione banke.