Milan Đokić: Predložićemo otpis kamate na dugovanja za komunalne usluge

''Predložićemo javnim preduzećima da pruže mogućnost otpisa kamate građanima koji imaju nagomilana dugovanja za komunalne usluge'', poručio je danas iz Balanovca, gde je obišao radove na asfaltiranju, predsednik Opštine Milan Đokić.

Radnici preduzeća ''Štrabag'' ove sezone imaju puno posla na teritoriji knjaževačke opštine. Do kraja ove sedmice biće završen put koji do Vasilja vodi preko Balanovca. To je još nekoliko stotina metara novog asfalta na teritoriji knjaževačke opštine, kazao je prilikom obilaska radova predsednik Opštine Milan Đokić.

''Zaista su efekti svega ovoga veliki. Građani pozdravljaju sve ono što se radi, a tiče se saobraćajne infrastrukture'', rekao je Đokić.

Iz Balanovca, predsednik Đokić najavio je otpis kamata na komunalna dugovanja, još jednu akciju solidarnosti sa građanima koji su u stanju realne socijalne potrebe.

''Kao Opštinsko veće, predložićemo javnim komunalnim preduzećima, koja pružaju usluge građanima, bilo da se radi o grejanju, vodosnabdevanju, ili odnošenju smeća, da pruže mogućnost otpisa kamate svima onima koji imaju nagomilana dugovanja, uz potpisivanje reprograma. To je i do sada bilo moguće u JKP ''Standard'', ali u ''Toplani'' nije. Preporučićemo to i ''Toplani'' i dati rok do nove godine da svi oni kojima su se nagomilala dugovanja iz raznih raloga, potpišu reprogram i na taj način se oslobode kamate. Cilj nam je da pomognemo onima koji su u stanju realne socijalne potrebe, a imaju velika dugovanja za grejanje, ili vodosnabdevanje, na taj način što ćemo otpisati kamatu. Svi oni koji su u stanju socijalne potrebe mogu da očekuju i dalje solidarnost lokalne samouprave i opštinskih javnih preduzeća sa njima.''

Uređenje Knjaževca je, inače, nastavljeno, rekonstrukcijom trga Dimitrija Tucovića kod zgrade Opštinskog suda, koje je povereno JKP ''Standard''.  Teške mašine i kamioni sa asfaltom ponovo će naredne nedelje biti na gradskim ulicama.