Milan Đokić: Pandemija (samo) usporila projekat Banjica

Pandemija koronavirusa i vanredno stanje usporili su realizaciju projekta izgradnje hotela na Banjici. Predsednik knjaževačke opštine Milan Đokić očekuje nastavak razgovora sa nadležnim ministarstvima i Vladom Srbije o novoj dinamici realizacije tog, za Knjaževac, izuzetno značajnog posla.

Kao i u celoj zemlji, pandemija koronavirusa i vanredno stanje usporili su, ali ne i zaustavili projekte čiju je realizaciju opština Knjaževac najavila za ovu, 2020. godinu. Jedan od svakako najznačajnijih, za koji vlada veliko interesovanje građana, je projekat razvoja banjskog turizma, kaže predsednik Opštine Milan Đokić.

''Naravno da je sve usporeno zbog koronavirusa i vanrednog stanja. Mi smo, kao i cela država, bili potpuno sprečeni da realizujemo ono što su bile naše projektne programske aktivnosti za 2020. godinu. Siguran sam da je sudbina hotela na Banjici potpuno jasna i da će u narednom periodu svakako krenuti realizacija tog projekta, koji za cilj ima razvoj banjskog turizma. Izjašnjavati se sada o trenutku početka gradnje i raspisivanju javne nabavke je nezahvalno, jer je vanredno stanje napravilo velike probleme. Pred nama su dogovori sa resornim ministarstvima i Vladom Srbije o daljoj dinamici i realizaciji čitavog tog projekta'', kazao je Đokić.

Projekat izgradnje hotela na Banjici, vredan blizu četiri miliona evra, dobio je podršku predsednika Srbije i biće finansiran sredstvima Nacionalnog investicionog programa. Na oko pet hiljada kvadrata, biće izgrađen hotel visoke kategorije i zatvoreni bazen. Na samoj Banjici, predviđena je gradnja zdravstveno-rehabilitacionog bloka, što će omogućiti svima koji to žele, da u blagodetima banjske vode uživaju i tokom zimskih meseci.