Milan Đokić: Nemamo beskorisne radnike

Opštinska uprava u Knjaževcu i javni sektor nisu, kao u drugim gradovima, opterećeni ''suvišnim radnicima'', kaže za Knjaževacinfo predsednik opštine Milan Đokić, komentarišući odluku Vlade o maksimalnom broju zaposlenih, prema kojoj su u Knjaževcu višak 23 radnika.

 

Vlada Srbije usvojila je odluku o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi prema kojoj će u naredna dva meseca broj zaposlenih morati da bude smanjen u skoro svakoj lokalnoj samoupravi u Srbiji.

''Na tom spisku, koji je objavljen, mi smo na dnu lestvice po broju ''suvišnih radnika''. Lokalna samouprava, opštinska uprava, javni sektor, nisu preopterećeni beskorisnim zaposlenim radnicima, kao što je to slućaj u drugim gradovima. Ono što je, svakako, neophodno uraditi u narednim godinama je poboljšanje kadrovske i starosne strukture zaposlenih radi bolje efikasnosti, ali to nisu procesi koji se odvijaju preko noći. Lako je iz beogradske kancelarije voditi statistike, ali voditi opštinu koja se prostire na 1200 kvadratnih kilometara sa 85 naselenjenih mesnih zajednica je mnogo teži posao, nego voditi neku od opština u Beogradu, gde toliki broj stanovnika živi u dva bloka. Ne može se gledati jednostrano. Ustalom, sledeće godine će naš budžet, kada su u pitanju mase zarada, izgledati znatno drugačije,'' kaže predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.