Milan Đokić: Izgradili smo mostove prijateljstva

Milan Đokić: Izgradili smo mostove prijateljstva

Knjaževac je u petak, 21. septembra, po prvi put bio domaćin Dana evropske saradnje. Na platou Doma kulture priređen je pravi festival projekata, koji su prethodnih godina ralizovani zahvaljujući saradnji Srbije i Bugarske i podršci Evropske unije kroz Interreg - IPA Program prekogranične saradnje.

Iza opštine Knjaževac je deset uspešno sprovedenih projekata u obalsti energetske efikasnosti, zaštite životene sredine, turizma, obrazovanja, kulture. Ti projekti realizovani su sa nekoliko bugarskih opština i njihov rezultat nisu samo opreme, mašine i rekonstruisani kvadratni metri, već i stvorena prijateljstva, naglasio je, pozdravljajući učesnike skupa, predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

''Najveći benefit ove naše saradnje je prijateljstvo sa opštinama i ljudima. To prijateljstvo je most koji će nas sve zajedno odvesti u neku bolju, svetliju, srećniju, zajedničku budućnost. Stekli smo znanje i siguran sam da ćemo realizovati još mnogo projekata, korisnih za građane Bugarske i Srbije'', rekao je Đokić.  

Sa pozornice, građanima su se obratili i Mihajlo Dašić, pomoćnik ministarke za evropske integarcije, konzul Bugarske u Nišu, te zvaničnici Ministarstva za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske.

Festival, posvećen Danu evropske saradnje organizoavn je pod motom ''Bojimo budućnost zajedno''.

Opširniji izveštaj sa ovog skupa TV Knjaževacinfo emitovaće u ponedeljak, 24. septembra, na svom sajtu i u informativnim emisijama.