Milan Đokić: Važni su nam i veliki i mali projekti

''Važni su nam i veliki projekti, koje realizujemo u saradnji sa ''Putevima Srbije'', ali i oni mali, kojima podižemo kvalitet života stanovnika Knjaževca'', kazao je danas, obilazeći gradilišta, predsednik Opštine Milan Đokić.. Đokić je, sa saradnicima, posetio Dubravu i Trgovište, gde se asfaltira magistralni put ka Staroj planini, naselje Lastavičko polje i ulicu Stevana Lazarevića.

Projektovanje i izgradnja puteva uvek su bili važni generatori razvoja jedne zemlje, jedne oblasti, jedne opštine. Iz tog ugla gledano, ne treba posebno naglašavati šta i stanovnicima Dubrave i Trgovišta, a i celom Knjaževcu znači asfaltiranje saobraćajnica koje vode do Stare planine. To je potvrdio je predsednik Opštine Milan Đokić, obilazeći putare u danu kada navoze asfalt na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u knjaževačkoj opštini.

''Deonica je u dužini od jednog kilometra i kada bude završena, ostaće još kilomet i po puta kroz Kalnu, čime su planovi Puteva Srbije za ovu godinu završeni.''

Ali, koliko su za globalni razvoj važni magistralni i regionalni, toliko su za građane značajni i oni putevi koji ih vode do kuća, ili ona mesta koja mogu da ugroze domove, kakva su klizišta. I takmim projektima posvećujemo pažnju, kazao je Đokić.

''Trudimo se da posvetimo pažnju i onim projektima koji su u interesu manjeg broja građana, ali ne manje značajni. U ulici Stevana Lazerevića izgradili smo potporni zid, koji je obezbedio sve kuće koje su iznad ulice od mogućih klizišta. Obišli smo i radove u Lastavičkom polju. To je projekat koji je važan za žitelje ovog kraja. Ovakve i slične projekte radimo i u selima, asfaltiramo manje deonice...trudimo se da posvetimo pažnju projektima koji su važni za manji broj stanovnika''.

Prvi čovek knjaževačke opštine pozvao je građane da razmišljaju o tome šta bi mogle da budu aktivnosti koje će unaprediti njihov, ili život njihovih komšija u grau i u selima i da o tome iznesu svoje mišljenje na nakoj od debata, ili javnih rasprava o budžetu za 3019. godinu.