Manifestacija City games 16. jula u Knjaževcu

Spektakularna manifestacija City games, nezvanični naslednik nekada popularnih Igara bez granica, biće održana u Knjaževcu u ponedeljak, 16. jula na bazenu Banjica.

Kroz zabavu i sport ova manifestacija okuplja takmičare iz 12 zemalja Evrope, kaže Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika opštine.

''Opština Knjaževac će ove godine po prvi put biti domaćin jedne spektakularne manifestacije City games, koju radi jedna agencija iz Hrvatske. To su nekadašnje ''Igre bez granica''. One se održavaju u 12 zemalja i na 35 lokacija i veliko je zadovoljstvo što su organizatori odabrali knjaževački bazen kao najbolju moguću lokaciju za četvrt finale.''

Za igre, koje su osmišljene da zabave publiku i takmičare, ali i da podstaknu vrednosti kakve su prijateljstvo i timski duh, Knjaževac priprema tim, sastavljen od najboljih sportista.

''Što se tiče knjaževačke ekipe, u nju ćemo uključiti najbolje sportiste grada u prethodnih nekoliko godina. Takmičiće se i ekipe Negotina, Zaječara, Sokobanje, Svrljiga i Vranja.''

Tog 16. jula, ulaz na bazen biće besplatan tokom celog dana. Takmičenje počinje u 19:30, a Josififović očekuje da će knjaževačku ekupu sa tribina bodriti veliki broj navijača.

Dakle, dlanove treba zagrejati za 16. jul, kada ćemo svi navijati za svoje favorite, a grad pobednik iz Srbije, predstavljaće zemlju na velikom međunarodnom finalu. Možda to bude upravo Knjaževac.