Majski praznici u Knjaževcu

Majski praznici u Knjaževcu

Knjaževac će 17. maja obeležiti Dan opštine. Kao i svake godine, majski praznici biće u znaku brojnih kulturnih i sportskih manifestacija.

Već osmog maja na velikoj sceni Doma kulture gostuje Lutkarsko pozorište iz Niša sa predstavom ''Mala princeza'', koja je na programu u 9,30 i u 12,00 časova. U 19,00 časova ''Istočnik'' organizuje predstavljanje najboljih radova na likovnom i literarnom konkursu, a gost će biti pisac Nebojša Mastilović. U isto vreme, u Zavičajnom muzeju biće predstavljene knjige ''Kutija sećanja'' i ''Posle zvezdane obale'' Snežane Vlajić Kostić.

Dan Predškolske ustanove ''Bajka'' biće obeležen devetog maja, svečanošću, koja u Domu kulture počinje u 12,00 časova.

U subotu, 10. maja biće organizovani tradicionalni đurđevdanski susreti ''Molitva pod Midžrom'' u Balta Berilovcu. Gosti ove manifestacije biće Bilja Krstić ''Bistrik'' i Saša Mišić ''Paklena kuhinja''.

Dan Gimnazije je 12. maja, a svečana akademija tim povodom je u 17,00 časova. Večernji časovi (od 21,00) rezervisani su za koncert Olivera Katića.

Pozorište za decu ''Bubamare'' iz Beograda, sa komadom ''Psić i mačkica'' gostuje 13. maja u 9,30 i 12,00 časova. U večernjim časovima pozdravićemo amatere u ''Razigranoj knjaževačkoj pletenici''.

Predstavu ''Divan dan'' knjaževačka publika moći će da pogleda 14. maja u 20,00 časova.

Festival sporta u glavnoj ulici počinje 15. maja u 11,00 časova. Ulična svirka The Jam Station FT.Katarina je u 12,00, a finale Kupa opštine na gradskom stadionu od 16,30. Toga dana u 19,00 časova biće otvorena izložba slika sa kolonije ''Pod krovom Srbije'', uz učešće Mirjane Bobić Mojsilović, Uroša Đurića, Hora ''Sveti Stefan kralj dečanski'', gitariste Dragana Ilića i promociju ''Nišvila''.

Svečana akademija povodom Dana opštine biće održana 16. maja u 13,00 časova. Učestvovaće Mirjana Bobić Mojsilović i braća Teofilovići.

Manifestacija ''Noć muzeja'' očekuje nas 17. maja u 19,00 časova, otvaranjem izložbe ''Tajni svet metala i minerala'' u Zavičajnom muzeju.