Majski praznici Opštine Knjaževac

Majski praznici Opštine Knjaževac

Opština Knjaževac objavila je program obeležavanja Dana opštine, odnosno majskih praznika.

Četvrtog maja, kroz program ''Putovanje u Bibin čarobni svet'', knjaževački mališani družiće se sa piscima za decu Jasminkom Petrović i Brankom Stevanovićem. Programi su zakazani za 10:00 i 12:30 časova u velikoj dvorani Doma kulture.

Praznik Svetog Đorđa, gradska slava, biće obeležen u Crkvi Svetog velikomučenika Georgija šestog maja. Liturgija počinje u 8:00 časova.

Obred zavetne molitve u Vrtovcu, kojim počinje manifestacija ''Molutva pod Midžorom'', događa  se istog dana i u isto vreme – šestog maja u 8:00 časova.

Sedmog maja u Muzičkoj školi počinje Državno takmičenje muzičkih škola. Takmičenje traje do 12. maja.

U sredu, devetog maja, gledaćemo u Domu kulture pozorišnu predstavu ''Sex bomb''. Početak je u 20:00 časova.

Etno festival ''Molitva pod Midžrom'' biće održan u Balta Berilovcu 12. maja. Specijalna gošća je pevačica Jelena Tomašević.

Karneval Predškolske ustanove ''Bajka'' zakazan je za 15. maj u 9:30 časova. Istog dana, ali u 17:30 je finale Opštinskog fudbalskog kupa.

Oproštajni gala koncert baletskog umetnika Konstantina Kostjukova gledaćemo 15. maja u velikoj dvorani Doma kulture od 20:00 časova.

Dan Opštine Knjaževac biće obeležen 17. maja, svečanom akademijom i uručenjem najviših javnih priznanja. Početak je u 13:00 časova u velikoj dvorani Doma kulture.

Maturantski ples je 18. maja na gradskom trgu tačno u podne.

Manifestacija ''Zvuci trube sa Timoka'', koja predstavlja kvalifikacije za takmičenje u Guči, odigraće se 18. maja u 18:00 časova na platou Doma kulture.

Nacionalni šampionat Srbije – trke na brdskim stazama, biće održan 19. i 20. maja na Staroj planini.

Međunarodna manifestacija ''Noć muzeja'' biće održana 19. maja u 20:00 časova u dvorištu Zavičajnog muzeja.

U nedelju, 20. maja, od 10:00 časova,  na Banjici će biti održana manifestacija ''Tozin lonac''.

U petak, 25. maja, u 9:00 i 12:30 su besplatne predstave za decu Pozorišta lutaka iz Niša pod nazivom ''Čuvari prirode čiste''.

Svečano otvaranje nove arheološke postavke u Arheo - etno parku Ravni najavljeno je za 29. maj u 13:00 časova.