Krov nad glavom za devetoro dece

Opština Knjaževac, u sadnji sa Centrom za socijlni rad, a uz finansijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije, obezedila je stanove za tri knjaževačke porodice. Krov nad glavom dobilo je devetoro dece.

Na ovaj način, priveden je kraju projekat započet protekle godine i nastavljene aktivnosti na rešavanju stambenog pitanja ugroženih grupa stanovništva, kazao je, uručujući ključeve stanova, Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.
''Mi smo sredstvima donatora potpuno rekonstruisali tri stambene jedinice, koje su dodeljene porodicama na korišćenje. Oni će ove stanove koristiti potpuno besplatno, a mi ćemo nastaviti da budemo aktivni na polju socijalnog stanovanja, kako bismo rešili stambena pitanja porodica iz društveno osetljivih grupa'', naglasio je Josifović.

Današnji događaj izraz je naše posebne osetljivosti za one kojima je pomoć neophodna, kazala je Snežana Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad.

''Ovaj projekat je konkretan rezultat kontinuirane saradnje Centra i lokalne samouprave i izraz naše posebne osetljivosti za one kojima je pomoć najpotrebnija,'' rekla je Nikolić.

Stanovi se nalaze u mirnom kraju grada, u ulici Ilije Birčanina, a u njihovu adaptaciju donator je uložio 14000 dolara, dok se za priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu pobrinulo Javno komunalno preduzeće ''Standard''. Stambene jedinice smeštene su u zgradama koje je lokalna samouprava pre nekoliko godina kupila od Republičke direkcije za imovinu, upravo sa ciljem da pomogne u rešavanju stambenih problema društveno osetljivih grupa.