Konkursi za subvencije u govedarstvu i nabavku poljoprivredne mehanizacije

Konkursi za subvencije u govedarstvu i nabavku poljoprivredne mehanizacije

Fond za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac raspisao je konkurse za subvencionisanje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u govedarstvu i za nabavku poljoprivredne mehanizacije.

Subvencija za za nabavku kvalitetnog ženskog podmladka u govedarstvu će iznositi 30.000,00 dinara po grlu, a ukupan iznos sredstava za realizaciju ove mere predviđene Programom mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje teritorije opštine Knjaževac za 2014. godinu, iznosi 3.000.000,00 dinara.


Takođe, raspisan je konkurs za subvencionisanje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava za kupljenu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu za navodnjavanje u iznosu od 50% vrednosti investicije bez PDV-a. Subvencija će iznositi 50 % od vrednosti kupljene priključne mašine ili opreme za navodnjavanje a najviše do 50.000,00 dinara. Ukupan iznos sredstava za realizaciju ove mere iznosi 7.000.000,00 dinara.

Konkursi su otvoreni do utroška obezbeđenih sredstava a najkasnije do 01.12.2014. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 019/731-256 ili u prostorijama Agencije za razvoj u ulici Cara Dušana 19.

Tekst Konkursa za dodelu subvencija u govedarstvu preuzmite ovde.
Obrazac zahteva za dodelu subvencija za razvoj mlečnog govedarstva preuzmite ovde.

Tekst Konkursa za nabavku mehanizacije preuzmite ovde.
Obrazac zahteva za dodelu subvencija za kupljenu mehanizaciju i opremu za navodnjavanje preuzmite ovde.