Kompanije čekaju kraj vanrednog stanja

Kompanije čekaju kraj vanrednog stanja

U Knjaževcu će, po završetku vanrednog stanja, početi sa radom tri nove fabrike – novi pogon SCS-a, i pogoni kompanija ''Mobi'' i ''Hatiba''.

Fabrike u kojima se očekuje zapošljavanje velikog broja Knjažrvčana, trebalo je da krenu sa radom s početkom proleća, ali je sve aktivnosti zaustavila pandemija koronavirusa, piše portal ekapija.

Kompanija SCS otvara novi pogon za proizvodnju metala, smešten u bivšem IMT-u, gde će se baviti proizvodima od metala. Nekadašnju fabriku nameštaja ''Tina'' kupila je kompanija ''Mobi furniture'' iz Beograda, koja je proteklih meseci nabavila mašine i renovirala objekat, a posao će, kako je najavljivano, biti nastavljen u punom obimu.

Nemačka kompanija Hatiba, koja se bavi obradom i presvlačenjem metala, otkupila je halu ''Inposa'' u stečaju i očekuje se  da počne sa radom. Kako se najavljuje, u prvoj fazi biće zaposleno 50 radnika.

Opština Knjaževac je, uz pomoć države, kupila Fabriku ozubljenja nekadašnjeg IMT-a, sa restoranom i upravnom zgradom.

''Opština Knjaževac je kupovinom ove hale stvorila mogućnost da budući investitor bez ikakvih muka, bez gubljenja vremena na izgradnju objekta, na birokratiju oko pribavljanja dozvola i svega ostalog jednostavno uđe i počne da radi. Osam hiljada kvadrata je spremno i čeka nekog pod jednim jedinim uslovom, da zaposli Knjaževčane", kazao je ranije Milan Đokić, predsednik Opštine Knjaževac.