Kolaps elektro sistema

Kolaps elektro sistema

Ledena kiša izazvala ogromna oštećenja elektro energetskog sistema na području opštine; od noćas bez struje oko 60 knjaževačkih sela; opštinski Štab za vanredne situacije zaseda u 11 časova.

 

 Veliki broj sela na području knjaževačke opštine ostala su bez struje, što je posledica ledene kiše koja je padala juče i tokom cele noći i izazvala ogromna oštećenja na dalekovodima, potvrdio je za Knjaževacinfo Milan Đokić, predsednik opštine.

Prema najnovijim informacijama iz Elektroprivrede bez struje je trenutno nekoliko hiljada domaćinstava u 66 naselja na području cele opštine. Rad ekipa koje su otklanjanjale kvarove na mreži juče su otežavale nepovoljne vremenske prilike, sneg visine od 40 do 50 cm i kiša pošto je u poslednja 24 časa samo u Knjaževcu palo 28 litara po metru kvadratnom.


Do jutros su otkonjeni kvarovi na visokonaponskoj mreži, a u toku je sanacija oštećenja na distributivnom sistemu, odnosno niskonaponskoj elektromreži. Na terenu je 18 ekipa, a pored knjaževačke elektrodistribucije, tokom dana pridružile su se i kolege iz drugih gradova.

Za 11 časova zakazana je sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Uskoro opširnije.