Knjaževcu 2.300.000,00 dinara za projekat “Nabavka mobilnih protivpoplavnih sistema“

Knjaževcu 2.300.000,00 dinara za projekat “Nabavka mobilnih protivpoplavnih sistema“

Igor Stevanovič, zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac, potpisao je juče u Beogradu Aneks ugovora sa Ministrstvom državne uprave i lokalne samouprave o realizaciji sredstava, koja su knjaževačkoj opštini dodeljena iz Budžetskog fonda za programe lokalnih samouprava.

Nakon Javnog poziva, na kome je učestvovala i naša lokalna samouprava, opština Knjaževac dobila je 2.300.000,00 dinara za realizaciju projekta “ Nabavka mobilnih protivpoplavnih sistema“.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, novac iz Budžetskog fonda za programe lokalnih samouprava, namenjen je realizaciji projekata koji doprinose preventivnom delovanju na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda, a sve u cilju zaštite imovinskih interesa lokalnih samouprava.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić rekao je da gradovi i opštine na ovaj način mogu da finansiraju izgradnju infrastrukture, uvođenje e-Uprave, ili organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija od značaja za lokalne sredine.

„U protekloj deceniji smo se suočili sa velikim poplavama, zemljotresima i naučili lekciju o značaju preventive. Zato deo sredstava usmeravamo na preventivno delovanje kako bismo zaštitili imovinu i lokalnih samouprava i građana“, objasnio je Ružić.