Knjaževčani za Negotince

Knjaževčani za Negotince

Zbog sve većeg broja pozitivnih na korona virus opština Knjaževac, iz svojih zaliha, poslala je danas lokalnoj samoupravi Negotin 500 litara alkohola za dezinfekciju.

“Opština Knjaževac prilagodila  se vanrednoj situaciji i za sada odlično funkcionišemo, preduzimamo sve mere za suzbijanje korona virusa i pridržavamo se uputstava. Kada su mnogi imali probleme sa zaštitnim i dezinfekcionim sredstvima opština Knjaževac je, zahvaljujući sopstvenim sredstvima i dobrom organizacijom, imala dovoljne zalihe za svoje žitelje. Veliku pomoć pružili su nam i brojni donatori, na čemu smo im izuzetno zahvalni.  Sada smo u mogućnosti da mi pomognemo Negotincima i to činimo sa velikim zadovoljstvom,” rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac i dodao da su Knjaževčani svoju humanost pokazali nebrojeno puta. To radimo i danas, u vanrednoj situaciji, u vreme pandemije, kao znak prijateljstva i solidarnosti, kazao je Đokić.

Opština Negotin je pre nekoliko dana postala novo žarište koronavirusa kada je u Domu za stare “Radost” evidentirano 49 obolelih lica. Epidemiolozi i ekipe za dezihfekciju Oružanih snaga Ruske federacije i Vojske Srbije obavile su detaljnu dezinfekciju svih prostorija i okoline doma.