Knjaževac domaćin sastanka predsednika opština i SKGO

Knjaževac domaćin sastanka predsednika opština i SKGO

Opština Knjaževac i Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije organizuju sastanak predstvanika jedinica lokalne samouprave istočne Srbije i Stalne konferencije gradova i opština. Sastanak će biti održan drugog februara u opštini Knjaževac, u sali Opštinskog veća u 12:00 časova, najavljeno je iz Kabineta predsednika opštine.

 

Cilj sastanka je upoznavanje jedinica lokalne samouprave istočne Srbije sa aktivnostima i planovima Stalne konferencije gradova i opština u narednom periodu kao i međusobna razmena razmena informacija i bolja koordinacija aktivnosti opština, RARIS-a i SKOGO. Na sastanku će biti predstavljene i aktivnosti koje se odnose na izmene postojećih propisa od značaja za lokalnu samoupravu, planirana podrška SKGO gradovima i opštinama kroz različite aktuelne i buduće projektek, kao i aktivnosti u oblasti evropskih integracija i međunarodne saradnje.

Sastanku će prisustvovati generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić sa saradnicima, a očekuje se dolazak svih gradonačelnika i predsednika opština ovog dela Srbije.