Katastrofa u selima – uvedena vanredna situacija

Opštinski štab za vanredne situacije doneo je na danas održanoj sednici, odluku o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji svih sela u kojima je zbog ledene kiše, došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom.

Potpuni kolaps elektroenergetskog sistema, izazvan vremenskim nepogodama, ledenom kišom, koja  je srušila dalekovode u selima knjaževačke opštine, opštinski štab za vanredne situacije doneo je odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritorji svih sela u kojima je došlo do prekida u snabdevanju strujom. Agregati, voda i zdravstvena nega stići će do svakog žitelja ovih sela, kazao je predsednik opštine Milan Đokić. 

''Situacija na teritoriji knjaževačke opštine, mogu slobodno da kažem, je katastrofalna. Snabdevanje električnom energijom nema 20 sela više od nedelju dana. Plašim se da će ovo potrajati. Lokalna samouprava pruža kompletnu pomoć radnicima Elektrodistribucije. Radnici JKP ''Standard'' su stalno na terenu sa raddnicima Elektrodistribucije i trude se da saniraju što više štete. Situacija je, najblaže rečeno, prilično loša, jer ono što se tokom dana uradi, tokom noći padne. Vozilima opštine obezbedili smo danas odlazak medicinskih ekipa sa najneophodnijim lekovima u Ponor, Krentu i Mučibabu, Sutra će lekari obići Beli Potok, Bučje, Zubetinac i Vlaško Polje. Pripremamo pakete sa osnovnim životnim namirnicama, brašnom, uljem, gasom, svećama, kako bi stanovnici ovih sela lakše preživeli ove dane bez struje. Sutra počinje distribucija agregata. Nemamo ih za svako domaćinstvo, ali biće ih, nadam se, bar 20. Na stanovnicima sela je da ih pravilno koriste, da mogu da dođu do svake kuće, kako bi svi mogli da očuvaju namirnice u zamrzivačima''.

Lokalna samouprava koordinira aktivnosti sa knjaževačkom elektrodistribucijom i Privrednim društvom ''Jugoistok'', ponovljeno je na sednici. Na raspolaganje su stavljeni kompletna opštinska mehanizacija i ljudstvo. U opštini je uvedeno danonoćno dežurstvo, a svi građani koji imaju problem sa snabdevanjem strujom, mogu da se jave opštini na telefon 731-623.