Karavan NALED-a doneo pomoć u Knjaževac

Karavan sa prehrambenim paketima NALED-a stigao je u Knjaževac. U borbi protiv koronavirusa, NALED je pokrenuo platformu za donacije i povezao srpske opštine kojima je potrebna pomoć sa vodećim kompanijama iz industrije hrane i pića. Tako je obezbeđena donacija za 20 gradova i opština, među kojima je i Knjaževac.

Početkom aprila, u borbi protiv COVID- 19, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj pokrenula je onlajn platformu za donacije kako bi povezala lokalne samouprave kojima je potrebna pomoć i kompanije koje tu pomoć mogu da pruže. Karavan sa prehrambenim paketima stigao je i u Knjaževac.

''Opština Knjaževac je aplicirala kod NALED-a i dobili smo namirnice za 720 paketa, koje ćemo distribuirati u narednom periodu. Pomoć će, najverovatnije, biti namenjena deci iz seoskih sredina. Namirnice su takvog karaktera da i jesu za naše najmlađe sugrađane,'' rekao je predsednik Opštine Milan Đokić.

Ukidanje vanrednog stanja ne znači da je prestala opasnost od koronavirusa, kaže Đokić i podseća da su vanredne mere još uvek na snazi.

''Ukinuto je vanredno stanje, ali nije prestala opasnost od koronavirusa. Vanredne mere su i dalje u opticaju. Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno je do 24 časa, uz pridržavanje svih mera koje su propisane, kako bi se rizik od prenosa virusa sveo na najmanju moguću meru. Do 31. maja biće zabranjeni svi ''živi'' programi u ugostiteljskim objektima. Rad trgovina i zanatskih radnji od danas je normalan, odnosno onakav kakav je bio pre uvođenja vanrednog stanja. Ukoliko to žele, poslodavci mogu da rade kraće,'' rekao je predsednik.

Opština Knjaževac izdvojila je novac iz svojih sredstava kako bi prehrambene pakete dobilo i 2700  nezaposlenih lica. Predsednik Đokić najavljuje da će njihova podela početi naredne sedmice.