Ivković sa meštanima Štitarca i Vidovca

Predsednik Skupštine opštine Knjaževac Miodrag Ivković razgovarao je, na njihov zahtev, sa meštanima Štitarca i Vidovca, koji okupljeni u jednoj mesnoj zajednici, zahtevaju smenu dosadašnjeg saveta mesne zajednice i formiranje novog.

 

Nezadovoljni što njihov zahtev da se promeni sastav seoskog rukovodstva još uvek nije došao na dnevni red u lokalnoj samoupravi, žitelji Štitarca i Vidovca, koji čine jednu mesnu zajedinicu, došli su danas u Skupštinu opštine, da, kako kažu, vide zašto opština ćuti.

''Prethodni savet nije uradio sve stvari koje su bile potrebne za napredak sela. Selo godinama stagnira,  a jesenas su ispale neke mahinacije oko para koje su sakupljene za popravku poljskih puteva. Shodno tome, mi smo 21. decembra prošle godine podneli opštini predlog za zamenu saveta, koji su potpisali svi žitelji mesne zajednice, da bi mogli da postavimo nove članove. Stekli smo utisak da opština ne želi napredak našeg sela,'' kaže predsednik inicijativnog odbora Zlatko Radisavljević.

Žitelje Štitarca i Vidovca primio je predsednik Skupštine opštine Miodrag Ivković, koji je, nakon razgovora konstatovao da je ceo problem nastao kao rezultat nesporazuma i nepoznavanja Odluke o mesnim zajednicama.

''Razlog čitavog nesporazuma je nepoznavanje odluke koja reguliše rad, formiranje i sve nadležnosti mesnih zajednica. Oni su uputili zahtev koji nije u skladu sa sa tom odlukom. Opštinsko veće još nije razmatralo taj zahtev. Dogovorili smo se da prevaziđemo razloge neformiranja tog saveta i predstavnici sela su, nadam se, zadovoljni nakon razgovora. Postupiće u skladu sa odlukom o mesnim zajednicama i očekujem da će u narednom periodu to rezultirati rešavanjem problema koje ima stanovništvo ovih sela.''

Opština Knjaževac ponudila je pomoć u formulisanju zahteva za uvođenmje privremenih mera u ovoj mesnoj zajednici, koji će se naći na jednoj od narednih sednica Opštinskog veća.