Fluorescentni prsluci – bezbedno od kuće do vrtića

Opština Knjaževac je i ove godine devojčicama i dečacima iz Predškolske ustanove ''Bajka'' podelila slikovnice, priručnike o bezbednosti u saobraćaju i fluorescentne zaštitne prsluke, koji će im pomoći da bezbednije prelaze put od kuće do vrtića i nazad.

Prsluci nisu igračka i važno je da ih deca redovno koriste, kazao je Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika Opštine.

''Drugu godinu zaredom lokalna samouprava, preko Saveta za bezbednost u saobraćaju, u saradnji sa Predškolskom ustanovom ''Bajka'' i Policijskom stanicom, organizuje podelu prsluka, saobraćajnih bukvara i slikovnica. Pokušavamo da na ovaj način bezbednost dece podignemo na viši nivo. Apelovao bih na roditelje da deca nose prsluke, pre svega zbog svoje bezbednosti. Apelovao bih i na vozače da smanje brzinu pored škola.''

Knjaževački predškolci nisu propustili priliku da zavire u policijska vozila, parkirana na platou Doma kulture. Naročito zanimljiv bio je kombi za prevoz osuđenika, takozvana ''marica''.

Decu je, očigledno, oduševio susret sa policajcima, koji kažu da će im najveća nagrada biti ukoliko oni i njihovi roditelji  poštuju sve saobraćajne propise, a posebno one koji se odnose na kretanje pešaka.