Finansijska podrška ženama za pokretanje posla

Finansijska podrška ženama za pokretanje posla

Objavljen je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava ženama koje učestvuju u projektu „Socijalno i ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim oblastima jugoistočne Srbije“, zainteresovanim za pružanje usluga u seoskom turizmu, proizvodnju pčelinjih ili domaćih prehrambenih proizvoda i preradu lekovitog bilja.

Pravo na prijavu za bespovratna sredstva imaju žene starosne dobi od 18 do 65 godina, koje su nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava u okviru ovog konkursa je 24.000,00 evra. Ukupna  bespovratna sredstva koja se dodeljuju po pojedinačnoj prijavi iznose najviše 750,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po kursu projekta, uz obavezno sufinansiranje učesnice konkursa od najmanje 15% ukupne vrednosti investicije.Učesnice konkursa čije prijave budu pozitivno ocenjene dobijaju traženu robu, a ne novac.

Tekst javnog poziva i kompletna dokumentacija mogu se preuzeti sa sajta opštine Knjaževac: www.knjazevac.rs.

Ovaj konkurs je deo projekta pod nazivom „Socijalno i ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima Jugoistočne Srbije“, koji zajednički realizuju Karitas Slovenije, Caritas Beogradske nadbiskupije i opštine Aleksinac, Ražanj, Boljevac i Knjaževac.