Evropska unija za Knjaževac

Opština Knjaževac učestvuje u velikom programu EU PRO, koji finansira Evropska unija. Na konkursu za projekte kojima se pruža podrška lokalnim samoupravama da stvore uslove za društveni privredni rast, Knjaževcu su odobrena sredstva za izgradnju centra za obuku i pokretanje posla u Rgoštu i obnovu Gurgusovačke kule.

Izradu izvođačkog izvođačkog projekta za centar za obuku i pokretanje posla u Rgoštu EU PRO će podržati sa 6.050 evra, dok je učešće opštine Knjaževac 750 evra. Otvaranjem ovog centra, pomažemo našim poljoprivrednim proizvođačima da ostvare veću zaradu, kazao je za Knjaževacinfo predsednik Opštine Milan Đokić.

''Želimo da stvorimo preduslove da naši poljoorivredni proizvođači mogu svoje proizvode, bilo da se radi o voću ili mleku, prerade u neki poluproizvod. Taj centar će služiti za obuku kako to može da se radi i kod kuće, s jedne strane, a sa druge biće i na uslužnom raspolaganju svima onima koji žele da iskoriste opremu i da prerade neke od svojih proizvoda. To je još jedan u nizu koraka koje preduzimamo da naše poljoprivredne proizvođače edukujemo i pomognemo im finansijski i logistički da svoje poljoprivredne proizvode počnu da prerađuju kako bi ostvarili veću zaradu.''

Obnova otvorene pozornice u Gurgusovačkoj kuli uz nabavku potrebne pozorišne opreme, obezbediće bolje funkcionisanje objekta i poboljšati kulturno – turističku ponudu Knjaževca.  Za ovaj projekat EU PRO je opredelio  57.000 evra, dok je učešće opštine 10.322 evra.