Erika Kin: Ja volim Knjaževac!

Novi ataše za kulturu ambasade SAD u Srbiji Erika Kin, ovih dana boravi u Knjaževcu. Za vreme posete obišla je Arheo – etno park u Ravni, institucije kulture u Knjaževcu, Staru planinu.

Na prijemu u opštini Knjaževac bilo je reči o dosadašnjoj saradnji, ali i o okvirima i projektima koji se mogu sprovoditi u Knjaževcu uz podršku Ambasade SAD i američkog naroda.

“Mislim da je ovaj kompleks veoma važan resurs za zajednicu. Amerika nema dugu istoriju kao Srbija i veoma je retko videti ovakva arheološka nalazišta. Oduševljena sam što mogu sve to da vidim na otvorenom. Ambasada je uvidela da je Knjaževac jedno divno mesto i da ima puno prilika za kulturnu razmenu. Veoma smo srećni što imamo prilike da vidimo ovaj muzej ovde i saznali smo da se ovde organizuju odlični programi za decu i odrasle. Ja bih želela da živim ovde. Volim Knjaževac!”, kaže Erika Kin, ataše za kulturu Ambasade SAD

Eriku Kin je u kabinetu predsednika opštine primila zamenica predsednika dr Ljubica Nikolić koja je istakla da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa Američkom ambasadom.

“Imamo dobru saradnju a čini mi se da će biti još bolja. Tu su mnoge stvari o kulturi, ali i šire koji će biti predmet zajedničkog interesovanja”, ističe dr Ljubica Nikolić, zamenica predsednika opštine Knjaževac.

Ambasada ima brojne programe vezane za kulturnu saradnju koji mogu da se primene u opštini Knjaževac.

“Želimo da radimo mnoge programe ovde. Želimo da sarađujemo i sa Festivalom i da dovodimo umetnike i muzičare iz Amerike u Knjaževac”, dodaje Erika Kin.

Za vreme posete Knjaževcu Erika Kin je, pored Arheo – etno parka u Ravni, obišla Zavičajni muzej, Dom kulture i Staru planinu.