Dva miliona za mesne zajednice

Dva miliona za mesne zajednice

Danas je održana 114. sednica Opštinskog veća. Među petnaestak tačaka dnevnog reda bili su zahtevi mesnih zajednica. Većnici su razgovarali i o dosadašnjoj realizaciji linijskog prevoza na teritoriji knjaževačake opštine.

Za adaptaciju domova kulture, seoskih škola, crkava, ambulanti, nasipanje poljskih puteva, kupovinu traktora i mnoge druge namene, iz budžeta opštine Knjaževac mesnim zajednicama biće uplaćeno nešto preko dva miliona dinara, odlučilo je Opštinsko veće. Većnici su razgovrali i o dosadašnjim iskustivima u realizaciji besplatnog linijskog prevoza. Kako je istaknuto, neke od linija su uređene tako da odgovaraju prevozu školske dece. Uskoro će u selima biti istaknuti redovi vožnje, a predsednik opštine Milan Đokić pozvao je građane da sve primedbe i predloge jave opštini. Posebna komisija kontroliše ovu oblast, a svima je u intersu da prevoz bude što kvalitetniji, naglasio je Đokić.

Na sednici Veća usvojeni su izveštaj i program Predškolske ustanove ''Bajka'' i predlog memoranduma o razumevanju sa kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Bilo je reči i o konkursu, koji je Fondacija ''Divac'' raspisala za mlade poljoprivrednike. Umesto dvadesetoro, podršku će dobiti trideset dvoje mladih, odnosno svi koji su ispunili uslove konkursa i kriterijume Fondacije Divac. Ugovori sa mladim farmerima biće potpisani u četvrtak, 24. septembra u 13:00 časova, u sali Opštinskog veća