Đokić u Donjem Zuniču: Nismo izgubili ljudsku solidarnost

Opština Knjaževac obezbedila je građevinski materijal kako bi se kuća porodice Najdanović, izgorela u požaru prvog oktobra, pre zime stavila pod krov. Kako bi se na licu mesta informisao o svemu što je ovoj porodici potrebno da lakše prebrodi nesreću, Donje Zuniče obišao je danas predsednik Opštine Milan Đokić.

Još se oseća miris paljevine na zgarištu kuće porodice Najdanović u Donjem Zuničku, koja je pre nekoliko dana potpuno izgorela u požaru. Vatra je najpre zahvatila ekonomske objekte, a onda se zbog jakog vetra brzo proširila na kuću. Za pola časa plameni jezici progutali su svu, teško stečenu imovinu ove četvoročlane porodice. Sreća u nesreći je što niko nije stradao, potreseno priča Milan Najdanović.

''Zapalio se ekonomski objekat i jak vetar je vatru prebacio na kuću. Za pola sata sve je bilo gotovo. Bio sam u gradu da dovezem ženu s posla. Mlađi sin je bio u školi, a tu na spratu, bolestan. Sva sreća što se on spasio.''

Iz Knjaževca, angažovanjem lokalne samouprave, stigao je građevinski materijal kako bi se kuća pre zime ponovo stavila pod krov, a u razmere požara uverio se na licu mesta i predsednik Opštine Milan Đokić.

''Nesreće se, na žalost, dešavaju, ali onda upravo ljudska solidarnost treba da dođe do izražaja. Mislim da je ova nesreća pokazala da se solidarnost u Knjaževčanima nije izgubila i da ljudi dobre volje postoje i dalje. Mi smo obezbedili materijal za pokrivanje ovog objekta, ali ćemo i ličnim davanjima i nastavkom ove akcije pomoći ovoj porodici da se smanji šteta od požara''.

Obuću i odeću za dečake poslali su humani građani, a Osnovna škola ''Dubrava'' obezbediće udžebike i pribor. U lokalnoj samoupravi kažu da će učiniti sve da Najdanovići što bezbolnije prebrode nesreću koja ih je snašla.