Đokić potpisao Memorandum sa Evropskim progresom

Đokić potpisao Memorandum sa Evropskim progresom

Danas je u Beogradu potpisan Memorandum o razumevanju o aktivnostima u oblasti dobrog upravljanja između 34 lokalne samouprave i programa Evropski progres. U ime opštine Knjaževac ovaj dokument potpisao je predsednik Milan Đokić.

 

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju predstavlja važan korak ka uspostavljanju trajnih kapaciteta u opštinama za unapređenje njihovog rada u skladu sa principima dobrog upravljanja: odgovornosti, transparentnosti, efikasnosti, učešća i nediskriminacije.

Memorandume o razumevanju o aktivnostima u oblasti dobrog upravljanja gradonačelnicima i predsednicima opština uručio je Žan Danijel Ruh, ambasador Švajcarske u Srbiji a svečanom događaju, koji je organizovan u hotelu “Crowne Plaza”, prisustvovali su i predstavnici Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, Delegacije Evropske unije, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, državnih institucija i organizacija.

Potpisane aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržaće sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Knjaževac je jedina opština na istoku Srbije u kojoj se sprovodi ovaj program.