Đokić na gradilištima: Na nama je radimo i više i bolje

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić obišao je danas sa svojim saradnicima radove na asfaltiranju saobraćajnica u Vasilju i tek okončane radove na izgradnji nadstrešnice u parohijskom domu Crkve Svetog Đorđa. '' Ne može se svima ugoditi, ali je na nama da radimo što više i što bolje,'' kazao je Đokić.

Do svojih njiva i voćnjala i možda najvažnije do rezervoara za vodu, kojom se snabdeva selo i protivgradne stanice, stanovnici Vasilja moći će i lakše i brže kada se završi rekonstrukcija jednog od puteva u ovom selu. Građevinske mašine Vasiljani su jedva dočekali.

''Ovaj put mnogo znači svim stanovnicima. Trebalo je davno da se asfaltira, ali bilo je drugačije vreme,'' kazao je Ninoslav Kostić, stanovnik Vasilja.

Asfaltiranjem ove  saobraćajnice i adaptacijom doma, koja uskoro počinje, samo izlazimo u susret željama ovdašnjih žitalja, kazao je, obilazeći radove, predsednik Opštine Milan Đokić.

''Ovo je deo puta koji koriste mnogi meštani kako bi stigli do svojih voćnjaka, do svojih gazdistava. U Vasilju će početi i uređenje seoskog doma. Sve u svemu, zahvaljujući inicijativi Saveta MZ, Vasilj je ovih dana prilično veliko gradilište.''

Đokić se uverio i u kvalitert radova izvedenih na parohijskom domu Crkve Svetog Đorđa, koji će, kako ističe protojerej Siniša Đorđević sada biti mesto za okupljanja vernika, mladih, književne i muzičke večeri.

Nije moguće ugoditi svima i uvek će biti onih koji će kritikovati, kazao je predsednik Đokić, odgovarajući na komentare, koji se ovih dana mogu pročitati na društvenim mrežama.

''Ne treba suditi o rečima, nego o delima. Iza nas će ostati dela – ono što je uređeno. Nikada nije moguće ugoditi svima, uvek će biti onih koji će kritikovati. Ali, na nama je da radimo što više i što bolje, a građani imaju izbore da ocene kako neko vrši vlast. Društvene mreže su podijum za one koji nemaju preča posla.''

Građevinska sezona u Knjaževcu ni izbiliza nije okončana. Za dan – dva biće asfaltiran jedan kilometar puta od skretanja ka Belom Potoku do ulaza u Vasilj, uređenje saobraćajnice u naselju Glavičica. Okončani su radovi na hidroizolaciji krova Doma kulture, a počinje rekonstrukcija krova hale Kaplar.