Deca iz Goraždevca oduševljena Starom planinom

Učenici Osnovne škole „Janko Jovićević“ iz Goraždevca na Kosovu i Metohiji, ovih dana borave na Staroj planini. Petnaestak devojčica i dečaka oduševljeno je prvim susretom sa Starom planinom, planinarskim domom u kome su smešteni, gondolom.

 Anatastasija, Adel i Vasilije kažu da im se najviše dopadaju planinarski dom, čist vazduh, ski staze.

''Zahvalni smo Kancelariji za Kosovo i Metohiju i opštini Knjaževac što su nam ovo omogućili. Deci ovo mnogo znači naročito posle nedavnih napada albanskih ekstremista,'' Vidosav Garić, nastavnik istorije i geografije.

Decu iz jedne od najvećih srpskih enklava obišao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

''Nakon što su pre desetak dana doživeli traumu, kada je Goraždevac napadnut od strane ekestremista, smatrali smo da je dobro da dođu na Staru planinu, da se odmore, oporave, lepo provedu na čistom vazduhu. Mislim da bismo svi u Srbiji trebali da se potrudimo da u 2016. budemo solidarni, jer samo tako možemo da očekujemo bolje dane.''

Besplatni petodnevni boravak ove dece u turističkom centru Stara planina Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizovala je u saradnji sa Opštinom Knjaževac. Uvek smo tu da pokažemo solidarnost sa sabraćom na Kosmetu, kazao je predsednik opštine Milan Đokić.

''Opština Knjaževac će uvek biti solidarna sa svima koji su u nevolji i na ovaj i sličan način pokazivati solidarnost sa sabraćom na Kosovu i Metohiji.''

Obilazak Babinog zuba i Zavojskog jezera, prvi časovi skijanja, te rekreativno – zabavni programi i druženje sa vršnjacima iz knjaževačkih škola, ispuniće narednih pet dana boravka dece iz Goraždevca u najmlađem turističkom centru Srbije.