Dan opštine Knjaževac: Knjaževac su gradili energični ljudi

Svečanom akademijom u Domu kulture, na kojoj su uručena najviša opštinska priznanja, u Knjaževcu je obeležen Dan opštine.

 

Prisutnima se, najpre, obraito predsednik SO Knjaževac Dragan Mančić.

''Istorija nas uči da nikada nismo bili ničiji podanici, neiskreni i podmitljivi. Siguran sam da nećemo svojim naslednicima ostaviti sliku mlakonja i neodlučnih ljudi. Knjaževac nikada nisu vukle ni lokomotive, ni prazna obećana. Knjaževac se uvek gradio zahvaljujući energičnim ljudima.''

O putu, koji je Knjaževac prešao u proteklih godinu dana, govorio je predsednik opštine Milan Đokić.

''Pre nekoliko godina mi smo najavili bitke našeg vremena – bitke protiv neasfaltiranih ulica, neuređenih škola, zapuštenih njiva. Knjaževac je svoje slatke pobede počeo da ostvaruje, jednu za drugom.''

Najviša opštinska priznanaja . majske nagrade ove godine dobili su Javno komunalno preduzeće Standard, Osnovna škola Vuk Karadžić i Škola za osnovno muzičko obrazovanje ''Predrag Milošević''.

''Ovakve nagrade u ovim teškim vremenima, kada je kvalitet svakodnevno na ispitu, važne su za nas. Broj uručenih nagrada i oblasti za koje su dodeljene, govore o tome da se u našoj ''Maloj Veneciji vredno radi'', kazala je u ime nagrađenih direktorka OŠ ''Vuk Karadžić'' Dragana Ljubisavljević.

Pohvalnice su primili GordanaTošić iz MZ Trgovište, Slavoljub Milanović u ime MZ Minićevo i Dalibor Stojanović u ime Fonda za razvoj poljoprivrede. U umetničkom programu, učestvovali su knjaževački hor Sveti Stefan kralj dečanski i gudači Svetog Đorđa.