Dan Evropske unije u Knjaževcu

Dan Evropske unije u Knjaževcu

U okviru 54. Festivala kulture mladih Srbije, sedmog avgusta opština Knjaževac, u saradnji sa EU Info kutkom iz Niša i Centrom lokalne demokratije LDA iz Knjaževca, organizuje Dan Evropske unije.

 

Program počinje u 14:00 časova prezentacijom programa EU za mlade u Regionalnom centru za stručno usavršavanje. Sofija Petrović, iz Tempus fondacije, predstaviće programe i stipendije koje su dostupne studentima iz Srbije a Milena Milošević, iz organizacije ''Hajde da...'', kontakt tačke za program Erasmus +: mladi u akciji, mogućnosti za volontiranje mladih u zemljama EU. Zainteresovani će moći da posete štand EU info kutka, gde će biti izloženi odgovarajući informativni materijali. 

U 17:00 časova u galeriji Zavičajnog muzeja biće otvorena izložba karikatura ''Mitovi I predrasude, kako Srbija vidi EU i kako EU vidi Srbiju''. Postavku izložbe čine radovi najznačajnijih srpskih karikaturista poput Predraga Koraksića Koraxa, Aleksandra Blatnika, Marka Somborca i Aleksandra Zografa.

Ove aktivnosti predstavljaju početak saradnje EU info kutka i Info tačke koja će biti otvorena u Knjaževcu, u organizaciji Centra lokalne demokratije LDA i koja će mladima Knjaževca nastaviti da pruža informacije o programima EU za mlade.

Prezentaciju programa i izložbu opština Knjaževac realizuje u okviru projekta pod nazivom ”BET on EU” programa ”Europe for citizens”.