CRAM – Lider radne integracije mladih

U Knjaževcu je sinoć, u prepunoj velikoj dvorani Doma kulture, održana Svečana konferencija o zapošljavanju mladih, na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati Centra za radno angažovanje mladih i najavljena nacionalna kampanja ''1% mladima 100% zajednici''.

Kako je istaknuto, od lokalne priče, Centar je za samo godinu dana postao lider radne integracije mladih u Srbiji. Ideja se brzo proširila zemljom, program radne prakse danas se sprovodi u 15 lokalnih zajednica, a do kraja godine u njega će biti uključeno 35 srpskih opština i gradova.

Centar za radno angažovanje mladih u Knjaževcu danas je nacionalni omladinski lider radne integracije mladih, ocenili su Ministartstvo omladine i sporta i nemačka organizacija GIZ.

NALED i RTS dodelili su Knjaževcu titulu vicešampiona lokalnog razvoja u kategoriji servis građana, upravo zahvaljujući programu Centra za radno angažovanje mladih.U saradnji sa  Evropskom unijom, ovaj model zapošljavanja mladih, kroz projekte prekogranične sardnje, biće izvežen u Bugarsku, Makedoniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu.