Branko Ružić na gradilištu nove upravne zgrade Standarda

Branko Ružić, ministar državne uprave i kolane samouprave, obišao je danas gradilište na kome niče nova upravna zgrada JKP Standard. Izgradnju, sa 10 miliona dinara, pomaže ovo ministarstvo iz svog Fonda za lokal. O budućim projektima, Ružić je razgovarao sa predsednikom Opštine Milanom Đokićem.

Posetu Knjaževcu Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, počeo je susretom sa predsednikom Opštine Milanom Đokićem. Aktuelni i budući projekti u kojima će Knjaževac učestvovati, a Ministarstvo ih podržati, bili su tema razgovora, koji je, zatim, nastavljen i posetom gradilištu nove upravne zgrade Javnog komunalnog preduzeća ''Standard'', za koju je iz Fonda za lokal izdvojeno 10 miliona dinara.

''Smatram da su ovakvi projekti veoma značajni. Oni nisu kapitalni, ali su bitni za funkcionisanje jednog ovakvog preduzeća, koje ima preko 130 zaposlenih i koje obohvata sve komunalne delatnosti na teritoriji opštine Knjaževac'', rekao je Ružić.
 
Ružić je najavio i realizaciju projekta rekonstrukcije zelene pijace.

''Radi se o projektu koji sprovodimo sa Evropskom investicionom bankom i UNDP. Očekujemo da opština Knjaževac bude pokrivena u drugoj fazi. Sredstva su obezbeđena. Radi se, ako se ne varaam, o 15 miliona dinara. Svakako će uređenje pijace značiti puno i građanima i komunalnom preduzeću'', naglasio je Ružić.

Budžet Fonda za lokal višestruko je uvećan proteklih godina, a u Knjaževcu, osim zgrade ''Standarda'' finansirani su i Festival kulture mladih Srbije i protivpoplavni mobilni sistem, podsetio je Branko Ružić, ministar u Vladi Srbije.