Badnje veče : Neka ovo bude godina sloge

Božićni praznici u Knjaževcu počeli su sinoć liturgijom u Crkvi Svetog Đorđa i nalaganjem badnjaka na gradskom trgu. Veliki praznik građanima su čestitali predsednik opštine Milan Đokić i protojerer Siniša Đorđević.

 

Badnje veče u Knjaževcu počelo je liturgijom u hramu Svetog Đorđa, podelom božićnih paketića najmlađima, a zatim i litijom, koja je od Crkve, Karađorđevom ulicom, vodila do gradskog trga, gde je, po tradiciji, organizovano nalaganje badnjaka. Božićnu čestitku građanima uputio je predsednik opštine Milan Đokić.

''Svojim delima, svojim radom, svojim rođenjem i dolaskom na zemlju, Gospod nam je pokazao put kojim treba da idemo. Nema nama velikog mudrovanja, nego da taj put, koji je on zacrtao, sledimo, pratimo. Svojim životom pokazao nam je kakvi treba da budemo i kako treba da se ponašamo i kako da živimo. Neka naredna godina bude godina sloge, solidarnosti, humanosti. Samo složni, ujedinjeni, možemo da opstanemo i da ostanemo. Neka vam Gospod Bog da svako dobro. Hristos se rodi !

Protojerej Siniša Đorđević podsetio je na simboliku paljenja badnjaka.

''Unosimo večeras badnjak u naše domove. On se simbol vatre, svetlosti, vitlejemske pećine...''

Deca su u božićnoj česnici tražila zlatnik i srebrnjake, a na Božić Kolo srpskih sestara prigodnim poklonima obradovalo je majke i bebe u knjaževačkom porodilištu, kao i mališane na dečjem odeljenju Zdravstvenog centra.